Als uw Smart Fan geen verbinding kan maken met uw wifi netwerk kan dit een aantal oorzaken hebben

WiFi Kanaal:

Als u geen contact lijkt te kunnen maken met het Wifi netwerk kan het zijn dat de ventilator niet verbonden is met het juiste Wifi kanaal

Er zijn op dit moment 2 verschillende Wifi kanalen:

• 2.4GHz WiFi kanaal dat werkt over langere afstanden maar met een lagere snelheid.

Dit kanaal kan worden gebruikt i.c.m. met de Smart Fan.

• 5GHz WiFi band dat werkt over een kortere afstand maar wel met hogere snelheden.

Dit kanaal kan niet worden gebruikt met de Smart Fan.

De Smart Fan gebruikt het  2.4Ghz. Wifi kanaal om met de Homewizard Climate App contact te maken. Het kan zijn dat u een router gebruikt die gebruik maakt van een 5Ghz Wifi kanaal.

Er zijn een aantal eenvoudige manieren om dit te controleren:

Controleer of er een label is op de achterzijde van uw router. Het zou kunnen dat wordt vermeld welke Wifi kanalen er (kunnen) worden gebruikt. Controleer of uw mobiele telefoon verbinding maakt met het juiste (2.4Ghz.) kanaal.

Ukunt dit doen door op uw mobiele telefoon de volgende stappen te nemen.

• Ga naar instellingen en selecteer draadloze netwerken
  • Selecteer het netwerk dat werkt met 2,4Ghz in de lijst
  • Verbind uw telefoon met dit netwerk en gebruik het wachtwoord van uw router.
  • Indien u niet weet welk kanaal uw router gebruikt en u dit niet kunt achterhalen, kunt u contact opnemen met uw Internet Service Provider voor hulp hierbij.