De Smartfan maakt spraakbediening mogelijk via Google Assistant, maar u moet eerst de Skill inschakelen.

Google heeft een lijst die u via volgende link kunt terugvinden:

https://support.google.com/assistant/answer/7172657?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=nl

Volg de onderstaande stappen om de Google Assistent Skills in te stellen:

Open de Google Home-app op je smartphone of tablet etc.

Selecteer het accountpictogram onderaan de pagina om toegang te krijgen tot uw account.

Selecteer nu 'Set up or add' ('Instellen of toevoegen').

Selecteer 'Set up device' ('Instellen apparaat').
Selecteer Link onder 'Werken met Google' ('Works with Google').

Typ in de zoekbalk bovenaan de pagina 'HomeWizard Climate'.

Selecteer nu de 'HomeWizard Climate' Skill.

Log in met uw HomeWizard-gegevens die werden gebruikt toen u de Smartfan voor het eerst instelde.

Nadat u bent ingelogd, selecteert u 'TOESTEMMING GEVEN' ('AUTHORISE') zodat Google verbinding kan maken met uw Smartfan.

U kunt nu de onderstaande opdrachten gebruiken met Google Assistant, maar misschien wilt u het apparaat een andere naam geven voordat u dit doet:

Als u de Smartfan een andere naam wilt geven, kunt u dit doen onder de instellingspagina van de Smartfan.

Voorbeeld opdrachten, met instelling Nederlandse taal:

'Ok Google, zet de ventilator aan'.
Start de ventilator in de laatst ingestelde snelheid.
'Ok Google, schakel de ventilator uit'.
Stopt de ventilator.
'Ok Google, stel de ventilator in op de standaardmodus'.
Stelt de ventilator in de normale bedrijfsmodus.
"Ok Google, stel de ventilator in op de slaapstand".Stelt de ventilator op de slaapstand.
'Ok Google, stel de ventilator in op de ecomodus'.Stelt de ventilator in op eco modus.
"Ok Google, stel de ventilator in op oscilleren".Start de oscillatie.
"Ok Google, zet het  oscilleren uit voor de fan".Stopt de oscillatie.
"Ok Google, stel de ventilatorsnelheid in op stand één: lage stand".Verandert ventilatorsnelheid in op 1 'low'.
"Ok Google, stel de ventilatorsnelheid in op stand twee: medium stand".
Verandert ventilatorsnelheid in op 2 'medium'.
"Ok Google, stel de ventilatorsnelheid in op stand drie: hoge stand.
Verandert de ventilatorsnelheid in op 3 'high'.