Intro

• Volg deze stapsgewijze handleiding wanneer jouw HomeWizard Climate-apparaat (Smart Tower Fan, Smart Panel heater of Smart Dehumidifier) regelmatig de verbinding met het draadloze netwerk verliest.

Stap 1

• Zorg ervoor dat uw Climate-apparaat niet te ver weg is van uw router. Zorg er ook voor dat u het niet direct naast uw router plaatst, want dat is te dichtbij.

Stap 2

• Als er veel verschillende WiFi-netwerken in of om uw huis zijn, probeer dan je WiFi-kanaal te veranderen.
  • Dit doe je door in te loggen op je router, naar de WiFi-instellingen van uw 2,4 GHz netwerk te gaan en een ander kanaal te selecteren uit het drop down menu.
  • Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, raadpleeg dan de handleiding van uw router of vraag uw internetprovider om hulp.

Stap 3

• Zorg ervoor dat uw Climate-apparaat niet wordt omringd door grote metalen voorwerpen, aangezien deze de WiFi-verbinding ernstig kunnen belemmeren.
  • Zorg er ook voor dat u uw Climate-apparaat niet naast een magnetron plaatst, aangezien deze vaak ook op 2,4 GHz werken.
  • Ook wanneer het signaal door verschillende muren of lagen heen moet gaan, heeft dit grote gevolgen voor het bereik en de stabiliteit.

Stap 5

• Als u ondanks dit alles nog steeds de verbinding verliest, probeer dan je Climate-apparaat te verbinden met een ander WiFi-netwerk. Misschien dat van een buurman, vriend of familielid.
  • Dit om te controleren of wellicht bij (een instelling van) uw netwerk ligt, in plaats van bij het Climate-apparaat