Bestuur het met je stem!

Veel van onze smarthome-producten in the Smarthome Pro-reeks kunnen bestuurd worden met je stem.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de Princess Robotstofzuiger of de Princess Slimme Torenventilator. Deze kunnen gemakkelijk bestuurd worden met stemcommando's door ze als Actie of Skill toe te voegen aan Alexa of Google Home.

Op moment worden enkel Google Home/Google Assistant en Amazon Alexa ondersteund. De ondersteuning voor Apple HomeKit/Siri is nog in ontwikkeling.

De Actie toevoegen aan Google Home

1. Open de Google Home-app op je smartphone of tablet. Ga hierna naar de 'Thuis'-tab onderaan het scherm en druk op 'Toevoegen'.

2. In de categorie 'Toevoegen aan huis', tik op 'Apparaat instellen'.

3. In de categorie 'Werkt met Google', tik op  'Heb je al iets ingesteld?'

4. Druk nu op het vergrootglas rechts bovenin en zoek naar de Actie die correspondeert met je app. Bijvoorbeeld 'HomeWizard Climate' of 'HomeWizard Cleaner'. Je kunt ook 'HomeWizard' invoeren om al onze Acties te zien.

5. Tik op de Actie die je toe wilt voegen en log in met je HomeWizard-account om Google Assistant toegang te verschaffen tot je apparaat.

6. Je bent klaar! Jouw smart apparaat werkt nu met Google Assistant/Google Home.

De Skill toevoegen aan Amazon Alexa

1. Open de Alexa-app on je smartphone of tablet. Tik op het menu-symbool in de linker bovenhoek.

2. Ga naar 'Skills & Games' en gebruik de zoekbalk om de skill te zoeken die correspondeert met je app.

Bijvoorbeeld 'HomeWizard Climate' of 'HomeWizard Cleaner'. Je kunt ook 'HomeWizard' invoeren om al onze Skills te zien

3. Tik op de Skill die je toe wilt voegen. Tik daarna op de blauwe knop met 'Enable'

4. Log nu in met je HomeWizard-account en verleen Alexa toegang tot je apparaat.

5. Je bent klaar! Jouw smart apparaat werkt nu met Amazon Alexa.

Voorbeeld van gebruik en stemcommando's

Zowel Google Home als Alexa geven in de beschrijving in de app voorbeelden van hoe onze apparaten aan kan sturen.

Op moment zijn de spraakcommando's beperkt tot het in- of uitschakelen van je apparatuur of tot het geven van een bepaalde instelling. Deze instellingen verschillen per apparaat. Onze robotstofzuiger luistert weer naar andere commando's dan onze slimme ventilator.

Probeer bijvoorbeeld de volgende spraakcommando's:

"Hey Google, zet de ventilator aan."
Hey Alexa, turn on the vacuum cleaner."

Let wel: Google Home spreekt Nederlands, dus kunnen commando's ook in het Nederlands. Bij Alexa kun je geen Nederlandstalige spraakcommando's gebruiken omdat hier geen Nederlandse taal geïmplementeerd is.