Vervelend dat je koffiezetapparaat niet meer werkt zoals je denkt dat het zou moeten. In de meeste gevallen treedt dit probleem op als het apparaat niet maandelijks of niet goed wordt ontkalkt.

1. Koop een speciale ontkalkingsvloeistof voor koffiemachines, verdun de oplossing volgens de instructies van de fabrikant en giet het mengsel in het waterreservoir.

2. Maak het apparaat nooit schoon met azijn.

3. Zorg ervoor dat er geen capsule in het apparaat zit.

4. Plaats een grote kom onder de automaat om de verdunde ontkalkingsoplossing en kalkresten op te vangen.

5. Vul het waterreservoir tot de maximummarkering met een mengsel van water en ontkalkingsoplossing en zorg ervoor dat de oplossing volledig is opgelost.

6. Druk op de knop voor grote koppen om het water met de ontkalkingsoplossing door de machine te laten lopen zoals je normaal koffie zet. Herhaal dit een aantal keer totdat het waterreservoir helemaal leeg is.

7. Herhaal dit proces en laat een ander reservoir met een mengsel van water en ontkalkingsoplossing door de machine lopen.

8. Herhaal dit proces en spoel het interne circuit met een reservoir vol vers water (zonder de ontkalkingsoplossing). Hierdoor wordt het interne circuit volledig gereinigd.

Schade die ontstaat doordat je het apparaat verkeerd of helemaal niet ontkalkt, valt niet onder de garantie. Ontkalk het apparaat maandelijks, anders zal de koffiemachine blijvende en onherstelbare schade oplopen.