Onze 'slimme' producten, die werken in de Princess Home app, kunnen via wifi worden verbonden met deze app. De apparaten werken allemaal op een wifi-frequentie van 2,4 GHz. Nieuwe wifi-routers zenden steeds vaker een wifi-netwerk uit met een frequentie van 5 GHz naast het 2,4 GHz-netwerk, en dit zorgt regelmatig voor storingen tijdens de installatie van onze apps. Hierdoor kun je op de telefoon bijvoorbeeld het 'slimme' apparaat niet vinden in het netwerk. Hieronder vind je enkele tips om dit op te lossen en je apparaat toch succesvol te verbinden met de app.

Een mobiele telefoon gebruikt meestal het sterkste netwerk, wat in sommige gevallen het 5 GHz-netwerk is of het netwerk van een wifi-versterker. Als je telefoon niet op het 2,4 GHz-netwerk zit, kun je geen verbinding maken met het apparaat. In de wifi-instellingen van je telefoon kun je de frequentie zien van het netwerk waarmee je verbonden bent.

Door de onderstaande stappen te gebruiken, voorkom je dat je telefoon het apparaat niet kan vinden tijdens de installatie.

1. Schakel tijdens de installatie alle wifi-versterkers uit.

2. Schakel het 5Ghz-netwerk tijdelijk uit of hernoem het netwerk.

Om er zeker van te zijn dat je telefoon geen verbinding maakt met het 5Ghz-netwerk, kun je het tijdelijk uitschakelen of de naam van het netwerk wijzigen. Dit maakt het makkelijker om verbinding te maken met het juiste netwerk.

Dit werkt voor elke router anders, controleer bij je provider hoe je dit tijdelijk kunt uitschakelen. (Instructies hiervoor vind je ook op internet)

3. Schakel mobiele data op je telefoon uit tijdens de installatie.

4. Neem voldoende afstand van de router.

Als je het 5Ghz-netwerk niet kunt uitschakelen, zorg er dan voor dat je tijdens de installatie niet te dicht bij de router staat. Dit komt omdat het 5Ghz-netwerk op korte afstand sterker is dan het 2,4Ghz-netwerk, en andersom geldt hetzelfde. Neem dus minimaal een paar meter afstand van de router en zorg ervoor dat je telefoon verbinding maakt met het 2,4Ghz-netwerk.

Nadat u de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kunt u de app verbinden met het apparaat. Na de installatie kunt u de netwerken en versterkers weer inschakelen.

Mocht het onverhoopt nog steeds niet werken, neem dan contact op met onze klantenservice.